easyandcheap.blogspot.gr - ΚΗΠΟΣ









Search Preview

TipsNow.gr

easyandcheap.blogspot.gr
"eykola kai fthina,ΤΙΠΣ ΝΟς,TIPS NOW, ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΦΘΗΝΑ,ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ,ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΙΠΣ "
.gr > easyandcheap.blogspot.gr

SEO audit: Content analysis

Language Error! No language localisation is found.
Title TipsNow.gr
Text / HTML ratio 8 %
Frame Excellent! The website does not use iFrame solutions.
Flash Excellent! The website does not have any flash contents.
Keywords cloud και να το για τα την είναι από σε που σας του με της ένα θα μας των στο νερό
Keywords consistency
Keyword Content Title Description Headings
και 148
να 113
το 113
για 88
τα 87
την 73
Headings
H1 H2 H3 H4 H5 H6
1 3 23 2 0 0
Images We found 39 images on this web page.

SEO Keywords (Single)

Keyword Occurrence Density
και 148 7.40 %
να 113 5.65 %
το 113 5.65 %
για 88 4.40 %
τα 87 4.35 %
την 73 3.65 %
είναι 64 3.20 %
από 61 3.05 %
σε 60 3.00 %
που 58 2.90 %
σας 49 2.45 %
του 48 2.40 %
με 47 2.35 %
της 47 2.35 %
ένα 42 2.10 %
θα 35 1.75 %
μας 35 1.75 %
των 34 1.70 %
στο 33 1.65 %
νερό 32 1.60 %

SEO Keywords (Two Word)

Keyword Occurrence Density
για να 23 1.15 %
το μείγμα 20 1.00 %
ΚΗΠΟΣ Share 19 0.95 %
σε ένα 15 0.75 %
Στην συνέχεια 14 0.70 %
στην συνέχεια 14 0.70 %
τρόπος για 12 0.60 %
μείγμα μας 12 0.60 %
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Σε 11 0.55 %
από τα 11 0.55 %
τα φυτά 11 0.55 %
και το 11 0.55 %
πρέπει να 11 0.55 %
για την 10 0.50 %
και τα 10 0.50 %
τα υλικά 10 0.50 %
τα φύλλα 9 0.45 %
εξής ΥΛΙΚΑ 9 0.45 %
που θα 9 0.45 %
υλικά που 9 0.45 %

SEO Keywords (Three Word)

Keyword Occurrence Density Possible Spam
το μείγμα μας 11 0.55 % No
τρόπος για να 9 0.45 % No
και στην συνέχεια 7 0.35 % No
Παρακάτω θα δείτε 7 0.35 % No
θα πρέπει να 7 0.35 % No
από τα φυτά 6 0.30 % No
τα φυτά σας 6 0.30 % No
1 λίτρο νερό 6 0.30 % No
μείγμα μας και 6 0.30 % No
μας και το 6 0.30 % No
σε ένα ψεκαστηράκι 6 0.30 % No
που θα χρειαστείτε 6 0.30 % No
υλικά που θα 6 0.30 % No
μέχρι να γίνει 5 0.25 % No
Σε περίπτωση που 5 0.25 % No
Σε ένα δοχείο 5 0.25 % No
τα υλικά που 5 0.25 % No
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Σε ένα 5 0.25 % No
και το τοποθετούμε 5 0.25 % No
αυτό τον τρόπο 4 0.20 % No

SEO Keywords (Four Word)

Keyword Occurrence Density Possible Spam
υλικά που θα χρειαστείτε 6 0.30 % No
μείγμα μας και το 6 0.30 % No
από τα φυτά σας 5 0.25 % No
το μείγμα μας και 5 0.25 % No
εύκολος τρόπος για να 4 0.20 % No
και το τοποθετούμε σε 4 0.20 % No
μας και το τοποθετούμε 4 0.20 % No
είναι ο εξής ΥΛΙΚΑ 4 0.20 % No
Στην συνέχεια σουρώνουμε το 4 0.20 % No
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Σε ένα δοχείο 4 0.20 % No
Με αυτό τον τρόπο 4 0.20 % No
ΚΗΠΟΣ Share Οικολογικός τρόπος 3 0.15 % No
μέσα σε ένα ψεκαστηράκι 3 0.15 % No
το τοποθετούμε σε ένα 3 0.15 % No
τοποθετούμε σε ένα ψεκαστηράκι 3 0.15 % No
τρόπος για να φτιάξετε 3 0.15 % No
την σχάρα της ψησταριά 3 0.15 % No
καλά μέχρι να γίνει 3 0.15 % No
μέχρι να γίνει ομοιογενές 3 0.15 % No
θα χρειαστείτε είναι τα 3 0.15 % No

Easyandcheap.blogspot.gr Spined HTML


TipsNow.gr TIPS NOW- TipsNow.gr ΤΙΠΣ ΝΟς - Έξυπνα tips -ΓΡΗΓΟΡΑ TIPS -ΚΟΛΠΑ -ΣΥΝΤΑΓΕΣ: ΚΗΠΟΣ ΑΡΧΙΚΗ TIPS ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΦΑΓΗΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΞΥΠΝΑ TIPS ΛΕΚΕΔΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑ ΨΑΡΕΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΕΣ ΓΕΝΙΚΑ TIPS ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ Τιπ για το νερό που περισσεύει μετά το βράσιμο Τιπ για το νερό που περισσεύει μετά το βράσιμο Πολλές φορές όταν βράζουμε λαχανικά ή αυγά, το υπόλοιπο νερό το πετάμε. Υπάρχει έναν εναλλακτικός τρόπος για να χρησιμοποιήσουμε αυτό το νερό. Σε περίπτωση λοιπόν που βράσετε αυγά για παράδειγμα ή κάποιο λαχανικό ή χόρτα το υπόλοιπο νερό μην το πετάξετε. Παρακάτω θα δείτε την διαδικασία που μπορείτε να ακολουθήσετε και να κάνετε και οικονομία από την κατανάλωση νερού. ΥΛΙΚΑ Ποτιστήρι ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Αφού έχουμε βράσει τα λαχανικά μας το υπόλοιπο νερό το βάζουμε σε ένα ποτιστήρι. Το αφήνετε για μια μέρα και την επόμενη μέρα μπορείτε να ποτίσετε τις γλάστρες σας με το νερό αυτό. Το νερό περιέχει θρεπτικές ουσίες σημαντικές για τα φυτά.  ΚΗΠΟΣ Share: Τεχνολογία και Αγροτικός Τομέας: Το μέλλον είναι εδώ! Ανέκαθεν η Ελλάδα ήταν ο τόπος στον οποίο κυριαρχούσε ο πρωτογενής τομέας, τόσο σε εμπορικό, όσο και σε πολιτισμικό επίπεδο ενώ τα ελληνικά προϊόντα (λάδι, οπωροκηπευτικά, ψάρια, μέλι, κλπ) ήταν πάντα σε όλο τον κόσμο συνώνυμο της ποιότητας. Η σπουδαιότητα αυτού του κλάδου δεν είναι μόνο ελληνικό χαρακτηριστικό αφού θεωρείται ο ακρογωνιαίος λίθος της παγκόσμιας οικονομίας με τη συνολική αξία της γεωργικής παραγωγής κάθε μέρας να υπολογίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τροφίμων στα 7 δισ. δολάρια. Στην Ευρώπη, εδώ και 2-3 χρόνια έχουν επενδυθεί  1 δις δολάρια, ενώ στον υπόλοιπο κόσμο (με πρωταγωνιστές Ινδία, Αφρική, και Ισραήλ) το ποσό αυτό  να ανεβαίνει σχεδόν στα 7 δις. Μερικά Ενδεικτικά Στοιχεία Αν θέλουμε να αναφέρουμε οικονομικά στοιχεία, σύμφωνα με την Eurostat, μέχρι και την κρίση ο αγροτικός τομέας άγγιζε οριακά το 3% του ΑΕΠ ενώ συνέβαλε στο 15% περίπου της απασχόλησης. Αξίζει να αναφέρουμε πως στο σύνολο των ελληνικών εξαγωγών τα αγροτικά προϊόντα ανέρχονται στο 23%! Σύμφωνα δηλώσεις του πρόεδρου του Συνδέσμου Εξαγωγέων Β. Ελλάδος (ΣΕΒΕ) Κυριάκο Λουφάκη για τις αγροτικές εξαγωγές του 2016, ανήλθαν σε 5,8 δισ. ευρώ έναντι 5,5 δισ. ευρώ το 2015 (+9%) σε ετήσια βάση. Τα πέντε κυριότερα εξαγωγικά αγροτικά προϊόντα, (τα οποία αποτελούν το 65% των εξαγωγών του κλάδου), είναι: παρασκευάσματα λαχανικών και φρούτων, καρποί και φρούτα βρώσιμα, λίπη και λάδια (ζωικά ή φυτικά), ψάρια και  μαλακόστρακα  και γαλακτοκομικά προϊόντα ενώ οι κυριότεροι εξαγωγικοί προορισμοί των ελληνικών αγροτικών προϊόντων είναι: η Ιταλία η Γερμανία το Ηνωμένο Βασίλειο η Βουλγαρία οι ΗΠΑ η Κύπρος η Ολλανδία η Ρουμανία η Ισπανία η Γαλλία οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 68% των ελληνικών εξαγωγών. Τέλος, για το διάστημα 2014-2016, οι κυριότεροι εξαγωγικοί προορισμοί των ελληνικών αγροτικών προϊόντων εμφανίζουν θετική μέση ετήσια τάση η οποία κυμαίνεται από 3%-21%. Νέο αίμα στο παιχνίδι! Στις μέρες μας αρκετοί νέοι έχουν στραφεί σε αυτό τον κλάδο, κυρίως με αφορμή την κρίση. Η τονωτική αυτή ένεση σε ανθρώπινο δυναμικό, που είναι μορφωμένο και συνεχώς ενημερώνεται, σε συνδυασμό με την εξέλιξη της τεχνολογίας (εξοπλισμός, καλλιέργειες, έρευνα, κλπ) δίνει αισιόδοξη προοπτική, την οποία ο τόπος μας έχει τόσο ανάγκη. Ευκαιρίες για κέρδη! Η σπουδαιότητα αυτού του τομέα δεν πέρασε απαρατήρητη από ορισμένα διορατικά άτομα που θέλησαν να επενδύσουν στον κλάδο της γεωργίας. Τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να εμφανίζεται ένα ρεύμα νεοφυών τεχνολογικών επιχειρήσεων (Ag Tech start ups) με επίκεντρο την βελτιστοποίηση της παραγωγής, του εξοπλισμού, της διαχείρισης, και γενικά την ενδυνάμωση του αγροτικού τομέα με τη βοήθεια της τεχνολογίας και της επιστήμης. Σήμερα δραστηριοποιούνται πάνω από 1.500 threshing startups με την μέση αποτίμηση να είναι στα 4 εκατ. δολάρια και πάνω από 900 επενδυτές να έχουν στηρίξει τέτοια εγχειρήματα. Ωστόσο, το μεγάλο ρίσκο αυτού του τομέα κυρίως από τις απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες που τα τελευταία χρόνια γίνονται ολοένα και πιο αντίξοες, καθιστά αυτό τον κλάδο λιγότερο ελκυστικό σε σχέση με άλλους (πχ. FinTechs, κλπ). Από τη στιγμή που το agtech αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς, έχουν δημιουργηθεί ειδικά accelerators που επικεντρώνονται στην ανάπτυξη των εταιρειών που δραστηριοποιούνται αποκλειστικά σε αυτόν τον τομέα, προσφέροντας τους τεχνική βοήθεια, καθοδήγηση, δικτύωση, και πρόσβαση σε επενδύσεις.  Οι πιο βασικοί από αυτούς είναι οι: AgLaunch, AgTech, THRIVE , TERRA, και H-FARM. Εφαρμογές τεχνολογίας στο χωράφι 1. Ακριβής εντοπισμός  ζιζανίων και ψεκασμός Η δυνατότητα που έχουν πλέον τα μηχανήματα να συγκεντρώνουν πληροφορίες, να τις αξιολογούν και να «παίρνουν» αποφάσεις μπορεί να γίνει ο μεγαλύτερος βοηθός στη μείωση του κόστους παραγωγής. 2. Βελτιστοποίηση άρδευσηςΗ καταγραφή των καιρικών συνθηκών, της υγρασίας του εδάφους, αλλά και των θρεπτικών συστατικών με τη χρήση αισθητήρων στην εκμετάλλευση, δίνει την ακριβή εικόνα των αναγκών του εδάφους σε νερό, αποφεύγοντας έτσι τη σπατάλη του. 3. Διαχείριση αζώτουΤο άζωτο είναι ζωτικής σημασίας για όλες τις καλλιέργειες και είναι το στοιχείο-κλειδί στη λίπανση, για τον έλεγχο της βλάστησης και κατ’ επέκταση της καρποφορίας των δέντρων. Εταιρείες έχουν τη τεχνολογία που παρακολουθεί και βελτιώνει την απόδοσή του. 4. Μέτρηση της ηλεκτρικής αγωγιμότητας των εδαφών Η τεχνολογία αυτή γίνεται ολοένα και πιο σημαντική για κάθε πρόγραμμα άρδευσης ακριβείας και ο παραγωγός μπορεί να καταλήξει σε πλήθος πληροφοριών, που αφορούν το έδαφος και, κατ’ επέκταση, την παραγωγικότητα της εκμετάλλευσης. 5. Διεκπεραίωση γεωργικών διαδικασιών Ο λόγος για την τεχνολογία των τρακτέρ χωρίς οδηγό, δηλαδή τα μη επανδρωμένα οχήματα. Η συγκεκριμένη τεχνολογία έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία, καθώς έχουν δημιουργηθεί αυτόματα τρακτέρ χωρίς καμπίνα και οδηγό. 6. Λιπασματοδιανομείς ακριβείας Τα συγκεκριμένα μηχανήματα μπορούν να λιπαίνουν εκεί ακριβώς που χρειάζεται, καθώς φέρουν μηχανισμούς αυτορρύθμισης των ανοιγμάτων, ώστε η ποσότητα ανά στρέμμα να παραμένει κατά το δυνατόν σταθερή ανεξάρτητα από τη μεταβολή της ταχύτητας. 7. Βελτιστοποίηση σποράς   Τεχνολογία που χρησιμοποιείται ήδη ενημερώνει τους αγρότες για την υγρασία του εδάφους στην αυλάκωση των σπόρων, επιτρέποντας στους αγρότες να επιλέγουν το σωστό βάθος φύτευσης, καθώς αλλάζουν οι συνθήκες του εδάφους. 8. Ασύρματο δίκτυο συσκευών και μηχανημάτων Η δυνατότητα των συσκευών και των μηχανημάτων να συνδέονται μεταξύ τους, δίνοντας το καλύτερο αποτέλεσμα είναι πλέον γεγονός. Όλα τα δεδομένα έρχονται άμεσα σε ένα κινητό τηλέφωνο και αυτό συμβάλει στη βελτίωση του προγραμματισμού, καθώς και στην έγκαιρη λήψη αποφάσεων για τις ανάγκες Σίγουρα θα πρέπει να μας προβληματίσουν  και ορισμένα θέματα βασικότερα των οποίων είναι: Ενίσχυση του μικρού μεγέθους των γεωργικών εκμεταλλεύσεων Εκσυγχρονισμός γεωργικής παραγωγής Δημιουργία επιπλέον ισχυρών επώνυμων προϊόντων Σύνδεση αγροτικού τομέα με άλλους τομείς (πχ. τουρισμό) Απλοποίηση γραφειοκρατικών διαδικασιών Ενίσχυση κινήτρων για εξωστρέφεια Ελάφρυνση φορολογίας Παρ' όλα αυτά και πως όλα δείχνουν, υπάρχει η τεχνολογία και σίγουρα υπάρχει πολύ περισσότερο η ανάγκη να τη χρησιμοποιήσουμε μέσα από έρευνα και επιστημονική καθοδήγηση. Απαιτείται συνεχής ερευνητική προσπάθεια (η Ελλάδα κατείχε το 2015 την 20η θέση σε ερευνητικές δαπάνες στην ΕΕ), και υπό προϋποθέσεις λοιπόν, το μέλλον είναι εδώ! Επιμέλεια σύνταξης: Ιωάννης Πασιάς - Διδάκτωρ Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε μπέιτε στο www.pasiaslab.gr ΚΗΠΟΣ Share: 3 αρωματικά φυτά για το μπαλκόνι σας που μπορείτε να φυτέψετε χωρίς κόπο Υπάρχουν πολλά αρωματικά φυτά που μπορείτε εύκολα να έχετε στο μπαλκόνι σας για να τα χρησιμοποιείτε στην μαγειρική σας. Παρακάτω θα δείτε μερικά από τα πιο εύκολα αρωματικά φυτά που ο καθένας μπορεί να έχει σπίτι του χωρίς καθόλου κόπο.  ΑΝΗΘΟΣ Ο άνηθος είναι ένα από τα πιο ωραία αρωματικά φυτά, ιδανικό για το μαγείρεμα με αρακά.  ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Σε μια μεγάλη γλάστρα βάζουμε τους σπόρους από τον άνηθο, θα πρέπει να έχει αρκετό αέρα και ήλιο και το χώμα να είναι διηθητικό και δροσερό. Η σπορά του άνηθου γίνεται από Μάρτη έως Μάη. Σε αυτό το διάστημα συνεχίζουμε την σπορά ώστε η απόδοση να είναι διαδοχική και συνεχής. Οι σπόροι θα πρέπει να καλύπτονται ελάχιστα από χώμα κατά την σπορά. Όταν αρχίσουν να βγαίνουν τα πρώτα νεαρά φυτά θα πρέπει να αραιώνουν μεταξύ τους μια ιδανική απόσταση είναι 45-50 εκατοστά. Θα δείτε ότι και μέχρι τον Οκτώβρη θα έχετε φρέσκο άνηθο στο σπίτι σας. Μπορείτε να μαζέψετε εκ νέου σπόρους για να το φύτεμα την επόμενη χρόνια η περίοδος που μαζεύουμε τους σπόρους είναι από τον Ιούλιο έως και τέλη Σεπτέμβρη. ΦΡΕΣΚΟ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ Το φρέσκο κρεμμυδάκια μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πάρα πολλά φαγητά και σαλάτες δίνει έντονη γεύση σε κάθε φαγητό και σαλάτα. Είναι ένα αρωματικό φυτό που μπορεί άνετα ο καθένας να φυτέψει στην γλάστρα του. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να πάρετε έτοιμα φυτά και να τα μεταφυτεψετε. Ωστόσο μπορείτε να πάρετε σπόρους. Θα χρειαστείτε μια μεγάλη ζαρντινιέρα, όπου στο πάτο την θα βάλετε αρκετή χοντρή άμμο. Θα πρέπει να είναι σε μέρος με αρκετό φως. Οι σπόροι θα πρέπει να καλυφθούν ελάχιστα με το χώμα. Θα πρέπει να αφαιρείτε τα άνθη που βγαίνουν για να μην πέσει το φυτό σε φυτική νάρκη. Δεν χρειάζεται υπερβολικό νερό.  ΔΑΦΝΗ Τα φύλλα της δάφνης έχουν παρά πολλές χρήσεις στο φαγητό. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Σε αυτή την περίπτωση θα προτείναμε να αγοράσετε ένα έτοιμο φυτό γιατί ένα αναπτυγμένο φυτό θα σας κρατήσει πολύ περισσότερο από ένα νεαρό εάν είστε αρχάριος με την κηπουρική.  Η συγκομιδή μπορεί να γίνει όλο τον χρόνο.  ΚΗΠΟΣ Share: Πώς καταπολεμούμε το τετράνυχο από τα φυτά μας; Ο τετράνυχος είναι ένα μικρό ακάρεο με χρώμα κίτρινο προς πορτοκάλι, είναι  γένος μικροσκοπικών ακάρεων, αντιπρόσωπος της οικογένειας των τετρανυχιδών. Είναι σαν μια πολύ μικρή αράχνη και ευδοκιμεί τις ζεστές μέρες και κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Βρίσκεται συνήθως κάτω από τα φύλλα των κηπευτικών. Για να το ξεχωρίσετε μπορείτε να το καταλάβετε και από τα κίτρινα στίγματα του φύλλου του φυτού στο επάνω μέρος. Εάν λοιπόν δείτε κίτρινα στίγματα και από κάτω το έντομο αυτό θα χρειαστεί φυσική καταπολέμηση για να μην χαλάσει το φυτό σας. Σε περίπτωση που το αφήσετε θα δείτε ότι τα φύλλα από τα κηπευτικά σας θα αρχίσουν να πέφτουν. Ο φυσικός εχθρός του είναι το αλογάκι της Παναγίας και η πασχαλίτσα. Ωστόσο υπάρχει και ένας πολύ εύκολος τρόπος για να φτιάξετε το δικό σας εντομοαπωθητικό για τον τετράνυχο. Παρακάτω θα δείτε αναλυτικά τα υλικά και την διαδικασία που θα χρειασθεί να ακολουθήσετε ΥΛΙΚΑ 1  λίτρο νερό 6 σκελίδες σκόρδο 2 μικρές καυτερές πιπεριές σουρωτήρι Ψεκαστήρα ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Βάζουμε σε ένα μπλέντερ τις πιπεριές και τις σκελίδες σκόρδου μέχρι να λιώσουν στην συνέχεια ρίχνουμε σε ένα δοχείο το μείγμα μας και το νερό ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα μας. Το αφήνουμε σε θερμοκρασία δω ματιού για περίπου 2 ημέρες. Στην συνέχεια σουρώνουμε το μείγμα μας και το τοποθετούμε σε μια ψεκαστήρα. Το εντομοκτόνο είναι έτοιμο προς χρήση. Αφαιρούμε όσα φύλλα βλέπουμε που έχουν προσβληθεί και τα πετάμε στην συνέχεια  ψεκάζεται το φυτό σας 3 φορές την βδομάδα για περίπου 3 βδομάδες.  ΚΗΠΟΣ Share: Πώς καταπολεμούμε την μαύρη κηλίδωση στις τριανταφυλλιές μας; Η μελανή κηλίδωση ή μαύρη κηλίδωση, είναι μια αρρώστια της Τριανταφυλλιάς. Συνήθως εμφανίζεται την άνοιξη και τους φθινοπωρινούς μήνες ύστερα από βροχές. Τα φύλλα της Τριανταφυλλιάς αρχίζουν να έχουν μαύρες και στρογγυλές κηλίδες με διάμετρο (2-12mm). Οι ιστοί των φύλλων γύρω από τις κηλίδες αρχίζουν να κιτρινίζουν και στην συνέχεια τα φύλλα αυτά εξασθενούν και πέφτουν. Ωστόσο υπάρχει έναν εύκολος τρόπος για να αντιμετωπίσετε την ασθένεια αυτή. Παρακάτω θα δείτε αναλυτικά τα υλικά και την διαδικασία.  ΥΛΙΚΑ Γάλα Νερό ψεκαστήρα ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Πρώτα από όλα απομακρύνουμε τα πεσμένα φύλλα της Τριανταφυλλιάς και καθαρίζουμε την βάση της Τριανταφυλλιάς από διάφορα χόρτα και φύλλα. Στην συνέχεια αφαιρούμε τα προσβεβλημένα φύλλα από την Τριανταφυλλιά Σε ένα δοχείο ρίχνουμε 1 λίτρο νερό και 100 ml γάλα ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα μας. Στην συνέχεια τοποθετούμε το μείγμα μέσα στην ψεκαστήρα μας και ραντίζουμε την τριανταφυλλιά.  Σημαντικό είναι να προσέχουμε το πότισμα της Τριανταφυλλιάς δεν θα πρέπει να βρέχονται συνεχώς τα φύλλα στης βάση της Τριανταφυλλιάς. ΚΗΠΟΣ Share: Πώς φτιάχνουμε οργανικό οικολογικό λίπασμα; Το κομπόστ είναι το βελτιωτικό του εδάφους και μπορεί να παρασκευαστεί από φυτικά ή ζωικής προέλευσης υλικά. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε στο κήπο μας ή στο χωράφι μας για την βελτίωση της γονιμότητας του εδάφους. Παρακάτω θα δείτε την διαδικασία για την παρασκευή του κομπόστ καθώς και τα υλικά που θα χρειαστείτε. ΥΛΙΚΑ Κοπριά ζώων Φύλλα, τεμαχισμένα κλαδιά φλούδες από φρούτα και λαχανικά ρίζες τεμαχισμένες στάχτη από το τζάκι πριονίδι ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Σε παλαιότερο άρθρο μας είχαμε γράψει για την κατασκευή κομποστοποιητή. Θα χρειαστεί για την αποθήκευση του κομπόστ που παρασκευάζουμε. Τοποθετούμε τα υλικά στον κομποστοποιητή, καλό είναι να είναι περιοχή με λίγη υγρασία ως προς την παρασκευή του. Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα στο κομποστοποιητή και στην συνέχεια με μια τσουγκράνα αναμειγνύουμε τα υλικά μας. Τέλος επικαλύπτουμε τον σωρό με χώμα πάχους περίπου 10 εκατοστά.  Μετά από 60 μέρες το κομπόστ, λίπασμα μας είναι έτοιμο για χρήση. Θα το καταλάβετε από το εξής. Θα είναι έτοιμο το κομπόστ όταν είναι άοσμο και όταν τα υλικά που έχουμε τοποθετήσει έχουν αποδομηθεί και έχουν μια μορφή σαν σκόνη. Εάν έχει συμβεί αυτό το κομπόστ μας είναι έτοιμο για χρήση. ΠΡΟΣΟΧΗ Μεγάλη προσοχή ως προς τα υλικά που χρησιμοποιούμε στο κομπόστ, δέν βάζουμε ποτέ λάδια, λίπη ή κάθε είδους έλαια, μαγειρεμένα φαγητά, πλαστικά, κάθε είδους χαρτιά, κρέατα ή υπολείμματα κρεάτων, αλλαντικά ή τυριά.  ΚΗΠΟΣ Share: Οικολογική παγίδα για την προστασία της ελιάς από τον δάκο Ο Δάκος είναι ένα έντομο σαν μια μικρή μύγα μήκους 5mm και ανήκει στο γένος εντόμων της οικογένειας των Τεφριτίδων. Υπάρχει ένας τρόπος που γνωρίζουν πολύ καλά οι ελαιοπαραγωγοί για να  ξεχωρίζουν το έντομο αυτό από ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα  που έχει. 'Εχει μια σκοτεινή κηλίδα στην ΄΄ακρη κάθε πτερυγίου. Ως προς την αναπαραγωγή του ο δάκος γεννά τρεις φορές τον χρόνο και τοποθετεί τα αυγά του σε κάθε καρπό. Τα έντομα αυτά  προκαλούν πολλές ζημίες στους καρπούς και ποιοτικές  και ποσοτικές ως προς το ελαιόλαδο. Η ποσοτική αφορά την πρώιμη συγκομιδή της ελιάς πριν την κανονική περίοδο συλλογής της και η ποιοτική αφορά την οξύτητα της ελαιόλαδου και την αλλοίωση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του όπως είναι η γεύση. Γενικά η καταπολέμηση του εντόμου γίνεται με ψεκασμό. Ακόμα υπάρχουν και οι μαζικοί τρόποι καταπολέμησης όπως είναι οι δολωματικοί ψεκασμοί εδάφους. Παρακάτω θα δείτε τα υλικά που θα χρειαστείτε καθώς και τον τρόπο κατασκευής για την οικολογική παγίδα του δάκου.  ΥΛΙΚΑ Ένα πλαστικό μπουκάλι 1,5 λίτρο Μια πρόκα ή σουβλί Γάντια εργασίας Μάσκα για αποφυγή αναθυμιάσεων Προστατευτικά γυαλιά Ένα  κουτάλι μιας χρήσης πλαστικό Σκοινί ή σύρμα 1 λίτρο νερό 20 γραμμάρια λίπασμα νιτρικής αμμωνίας σε σκόνη ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Η διαδικασία θα πρέπει να γίνει σε  ανοιχτό χώρο. Φοράμε τα γάντια, την μάσκα μας και τα προστατευτικά γυαλιά και στην συνέχεια βάζουμε 1 λίτρο νερό στο πλαστικό μπουκάλι μας ρίχνουμε πολύ προσεκτικά την νιτρική αμμωνία με το πλαστικό κουτάλι μιας χρήσης και αναμειγνύουμε το μείγμα μας μέχρι να γίνει ομοιογενές στην συνέχεια μετά από λίγη ώρα με ένα σουβλί ή με μια πρόκα ανοίγουμε αρκετές τρύπες στα πλάγια μέρη του μπουκαλιού στο πάνω μέρος έτσι ώστε να μπορούν να εγκλωβιστεί ο δάκος στην παγίδα μας. Οι τρύπες που θα ανοίξετε να είναι περίπου 5 με 6 είναι αρκετές. Στην συνέχεια με ένα σκοινάκι ή ένα σύρμα δένουμε το στόμιο του μπουκαλιού και βάζουμε το καπάκι του μπουκαλιού και το κρεμάμε σε ένα κλαδί στην Ελιά μας.  ΚΗΠΟΣ Share: 2 Εναλλακτικά οικολογικά λιπάσματα για τις τριανταφυλλιές σας Γενικά η τριανταφυλλιά είναι καλλωπιστικό και φυλλοβόλο φυτό. Αποτελείται από τη ρίζα, τον βλαστό, τα φύλλα και τα μπουμπούκια της. Η ρίζα της τριανταφυλλιάς είναι αποξυλωμένη και διακλαδίζεται προς όλες τις κατευθύνσεις. Συνεχίζοντας, ο βλαστός της αρχικά είναι τρυφερός και πράσινος, ενώ κάποια στιγμή αρχίζει να σκληραίνει και να αποξηραίνεται. Επίσης, ο βλαστός εξωτερικά έχει αγκάθια, όπως και τα φύλλα στις άκρες τους. Τα άνθη της τριανταφυλλιάς βγαίνουν στις άκρες των τρυφερών βλαστών. Στην αρχή είναι κλειστά τα μπουμπούκια της, ενώ σιγά σιγά αρχίζουν να ανοίγουν και να ξεπετάγονται τα πέταλα. Τα πέταλα έχουν διάφορα χρώματα όπως λευκό, κόκκινο, ροζ, κίτρινο και άλλα. Το χρώμα των λουλουδιών τους είναι ανάλογο με την ποικιλία της κάθε τριανταφυλλιάς.π  Παρακάτω θα δείτε ένα διαφορετικό δυο εναλλακτικά λιπάσματα για τις τριανταφυλλιές σας. Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι τα εξής: ΠΡΩΤΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΥΛΙΚΑ Φύλλα του τσαγιού ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Σε περίπτωση που πίνετε αρκετό τσάι στην  καθημερινότητα σας ρίξτε τα υπολείμματα από φύλλα τσαγιού  στο φυτό σας απλώστε τα υπολείμματα επάνω στο χώμα και σκαλίστε ελάχιστα γύρω από την Τριανταφυλλιά σας. ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΥΛΙΚΑ Κατακάθι από τον Ελληνικό καφέ ή καφές φίλτρου ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Σε περίπτωση που πίνετε ελληνικό καφέ ή γαλλικό για παράδειγμα , το κατακάθι που μένει στο φλιτζάνι ή στο φίλτρο της καφετιέρας σας ρίξτε το στις τριανταφυλλιές σας ΚΗΠΟΣ slider Share: Πώς ξεχωρίζουμε τους καλούς σπόρους ντομάτας που είναι για φύτεμα; Πρώτα από όλα πρέπει να τονίσουμε ότι υπάρχουν ντομάτες θερμοκηπίου (οι αναρριχώμενες) και οι ντομάτες υπαίθρου (οι ημιαναρριχώμενες και οι αυτοκλαδευόμενες). Οι ημιαναρριχώμενες ντομάτες υπαίθρου χρειάζονται στηρίγματα, ο καλύτερος τρόπος για στηρίγματα ντομάτας είναι τα καλάμια μπορείτε να τις  δέσετε με σπάγκο, μην βάζετε σύρμα γιατί μπορεί να τραυματίσετε το φυτό. Οι αυτοκλαδευόμενες ντομάτες υπαίθρου δεν χρειάζονται στηρίγματα. Υπάρχει ένας πολύ εύκολος τρόπος για να ξεχωρίσετε τον καλό σπόρο σε μια ώριμη ντομάτα. Η διαδικασία και τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι τα παρακάτω ΥΛΙΚΑ νερό δοχείο αλουμινόχαρτο ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Παίρνουμε μια κόκκινη ντομάτα από το κάτω μέρος της ντοματιάς (όχι υβρίδιο) κόβουμε την ντομάτα στην μέση, την στίβουμε σε ένα σουρωτήρι, και ρίχνουμε αρκετό νερό μέχρι να μείνουν οι σπόροι καθαροί. Στην συνέχεια γεμίζουμε ένα δοχείο με νερό και ρίχνουμε τους σπόρους μέσα. Με αυτό τον τρόπο ξεχωρίζουμε τους καλούς σπόρους από τους κούφιους. Οι σπόροι που θα επιπλέουν τους πετάμε στον πάτο του δοχείου θα μείνουν οι γεροί σπόροι. Τα  αφήνουμε για δυο ημέρες και στην συνέχεια πετάμε τα κούφια σπόρια. Τα γερά σπόρια τα βάζουμε σε αλουμινόχαρτο να στεγνώσουν καλά και τα κρατάμε για να τα σπείρουμε την άλλη χρονιά κατά τον Μάρτιο.  ΚΗΠΟΣ Share: Φυσικό εντομοαπωθητικό για τις βρομούσες ΓΕΝΙΚΑ  Οι βρομούσες Αναδίδουν μία δυσάρεστη οσμή από το σώμα τους για λόγους προστασίας. Πολλά είδη, όπως η πράσινη βρομούσα, απαντώνται σε άνθη, κήπους και αγρούς, προξενώντας καταστροφές στα φυτά. Καταπολεμούνται συνήθως με εντομοπαγίδες. Για να προστατέψουμε τον κήπο μας από τις βρομούσες υπάρχει ένας πολύ εύκολος και φθηνός και φυσικός τρόπος για να φτιάξετε εντομοαπωθητικό για βρομούσε; ΥΛΙΚΑ 1 λίτρο νερό 3-4 βανίλιες Ψεκαστηράκι ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Σε ένα λίτρο χλιαρό νερό ρίχνουμε τις βανίλιες και στην συνέχεια ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει το μείγμα μας ομοιογενές. Στην συνέχεια βάζουμε το μείγμα μας μέσα σε ένα ψεκαστηράκι και ψεκάζουμε τα φυτά μας. Θα δείτε ότι οι βρομούσες δεν θα πάνε στα φυτά σας πλέον. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία ανα χρονικά διαστήματα. ΚΗΠΟΣ Share: Οικολογικός τρόπος να απομακρύνετε τους μύκητες και τα ακάρεα από τα φυτά σας Ένας εναλλακτικός φυσικός τρόπος για αντιμετωπίσετε τους μύκητες και τα ακάρεα των φυτών σας είναι ο παρακάτω. Τα υλικά που θα χρειαστείτε για αυτό είναι τα εξής: ΥΛΙΚΑ 1 Λίτρο νερό 5-6 Σκελίδες σκόρδο ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Ξεφλουδίζουμε τις 5 σκελίδες σκόρδο και τις κόβουμε σε ψιλές φέτες. Στην συνέχεια τις τοποθετούμε μέσα σε ένα δοχείο. Βάζουμε το νερό και τις αφήνουμε μέσα για περίπου 4 με 5 ώρες. Στην συνέχεια σουρώνουμε το νερό και το τοποθετούμε μέσα σε ένα ψεκαστηράκι. Αρχίζουμε να ψεκάζουμε τα φυτά που έχουν πρόβλημα.  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Οι μύκητες αρχικά υπάγονταν στο βασίλειο των Φυτών. Αναδείχθηκαν ως ξεχωριστό βασίλειο το 1969 από τον Whittaker. Οι μύκητες διακρίνονται βασικά σε δύο μεγάλες κατηγορίες, τους ζυμομύκητες και τους υφομύκητες. Οι ζυμομύκητες είναι σφαιρικοί ή ελλειψοειδείς σχηματισμοί που αναπαράγονται δια εκβλαστήσεων σε ειδικά θρεπτικά υλικά. Αντίθετα, οι υφομύκητες ή νηματοειδείς μύκητες, αποτελούνται από κυλινδρικούς σχηματισμούς, τις υφές, που μεγαλώνουν με διακλαδώσεις και επιμηκύνσεις σχηματίζοντας χνουδωτές αποικίες. Μια άλλη κατηγορία μυκήτων, οι καλούμενοι δίμορφοι μύκητες, αναπτύσσονται στον ξενιστή ως ζυμομύκητες, ενώ σε θερμοκρασία περιβάλλοντος λαμβάνουν τη μορφή υφομυκήτων.π ΚΗΠΟΣ Share: Τρόπος να απομακρύνετε την μελίγκρα από τα φυτά σας  Οι αφίδες αναφέρονται επίσης με τα κοινά ονόματα μελίγκρες και φυτόψειρες. Το σώμα τους, μεγέθους κεφαλής καρφίτσας, είναι μαλακό και φέρει ένα ζευγάρι σωληνόμορφες αποφύσεις στα νώτα της κοιλίας, που λέγονται κεράτια ή σίφωνες. Οι αφίδες μοιάζουν με μικρές μπάλες από άσπρο μαλλί· η εμφάνισή τους αυτή οφείλεται σε εκκρίσεις των κηρωδών αδένων τους. Πρόκειται για σοβαρούς εχθρούς των καλλιεργειών γιατί όχι μόνο ανακόπτουν την ανάπτυξη των φυτών, αλλά προκαλούν υπερπλασίες (όγκους) και μεταδίδουν στα παρασιτούμενα φυτά ασθένειες (ιώσεις). Επίσης παραμορφώνουν τα φύλλα, τα λουλούδια και τα άνθη. Ένας φυσικός και οικολογικός τρόπος για να καταπολεμήσουμε την μελίγκρα είναι ο εξής: ΥΛΙΚΑ Νερό Τσουκνίδα ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Σε ένα δοχείο βάζουμε 1 λίτρο νερό, στην συνέχεια ρίχνουμε 90-100 γραμμάρια ψιλοκομμένη τσουκνίδα. Ανακατεύουμε το μείγμα μας και το αφήνουμε σε ευάερο και ευήλιο μέρος για μια ημέρα. Την επόμενη μέρα σουρώνουμε το μείγμα μας και το τοποθετούμε σε ένα ψεκαστηράκι. Ραντίζουμε τα φυτά που έχουν μελίγκρα. Με αυτόν τον τρόπο έχουμε άμεση και γρήγορη αντιμετώπιση της μελίγκρας. Ο τρόπος αυτός δεν είναι για πρόληψη, αλλά για άμεση αντιμετώπιση. ΚΗΠΟΣ Share: Τρόπος να απομακρύνετε τους μύκητες από τα φυτά σας Οι μύκητες αρχικά υπάγονταν στο βασίλειο των Φυτών. Αναδείχθηκαν ως ξεχωριστό βασίλειο το 1969 από τον Whittaker. Οι μύκητες διακρίνονται βασικά σε δύο μεγάλες κατηγορίες, τους ζυμομύκητες και τους υφομύκητες. Οι ζυμομύκητες είναι σφαιρικοί ή ελλειψοειδείς σχηματισμοί που αναπαράγονται δια εκβλαστήσεων σε ειδικά θρεπτικά υλικά. Αντίθετα, οι υφομύκητες ή νηματοειδείς μύκητες, αποτελούνται από κυλινδρικούς σχηματισμούς, τις υφές, που μεγαλώνουν με διακλαδώσεις και επιμηκύνσεις σχηματίζοντας χνουδωτές αποικίες. Μια άλλη κατηγορία μυκήτων, οι καλούμενοι δίμορφοι μύκητες, αναπτύσσονται στον ξενιστή ως ζυμομύκητες, ενώ σε θερμοκρασία περιβάλλοντος λαμβάνουν τη μορφή υφομυκήτων.   Το πιο συνηθισμένο είναι να εμφανιστούν μύκητες στα φυτά σας, Συνήθως εμφανίζεται σε φυτά εξωτερικού χώρου. Υπάρχει ένας πολύ εύκολος και οικολογικός τρόπος να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα αυτό.  ΥΛΙΚΑ Ζεστό νερό Χαμομήλι ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Σε ένα δοχείο ρίχνουμε  1 λίτρο ζεστό νερό, στην συνέχεια μέσα στο νερό ρίχνουμε 50 - 60 γραμμάρια χαμομήλι. Ανακατεύουμε το μείγμα μας για 1 - 2 λεπτά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για 15 - 20 λεπτά. Στην συνέχεια σουρώνουμε το μείγμα μας και το τοποθετούμε σε ένα ψεκαστηράκι. Ψεκάζουμε τα άρρωστα φυτά μας με αυτό το μείγμα.  ΚΗΠΟΣ Share: Φτιάξτε εύκολα οικολογικό απωθητικό μυρμηγκιών Πολλές φορές στο σπίτι στα ντουλάπια κλπ παρουσιάζονται μυρμήγκια ειδικά σε σπίτια που βρίσκονται στην επαρχία. Μια πολύ εύκολη λύση για να απωθήσετε τα μυρμήγκια είναι η εξής: ΥΛΙΚΑ Ένα δοχείο Ζεστό νερό Μαντζουράνα Ψεκαστηράκι. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Σε ένα δοχείο βάζουμε ένα λίτρο ζεστό νερό στην συνέχεια ρίχνουμε 100 γραμμάρια μαντζουράνα ανακατεύουμε για 2 λεπτά και αφήνουμε το μείγμα για 15 λεπτά. Στην συνέχεια σουρώνουμε το μείγμα και το βάζουμε στο ψεκαστηράκι μας. Ρίχνουμε στα σημεία που περνάνε τα μυρμήγκια. Με αυτό τον τρόπο απομακρύνετε τα μυρμήγκια από τον χώρο σας. Επαναλάβετε την ψεκασμό 2- 3 φορές για 2 μέρες.  ΚΗΠΟΣ Share: Οικολογικός τρόπος για να διώξετε τα ζωύφια από τα φυτά σας Υπάρχουν πολλοί οικολογικοί τρόποι για να διώξετε τα ζωύφια από τα φυτά σας. Ένας πολύ εύκολος και γρήγορος τρόπος είναι ο εξής: ΥΛΙΚΑ Ντοματόφυλλα Νερό Ψεκαστηράκι ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Τοποθετήστε σε ένα μπολ 80 - 100 γραμμάρια ντοματόφυλλα ρίξτε στο μπολ ένα λίτρο νερό, στην συνέχεια αφήστε το μείγμα για 3 ημέρες σε ευάερο και ευήλιο μέρος. Ανακατεύουμε το μείγμα μια φορά την ημέρα. Σουρώνουμε τo μείγμα μας και το τοποθετούμε σε ένα ψεκαστηράκι. Είναι ένα πολύ καλό εντομοαπωθητικό για τα φυτά σας.  ΚΗΠΟΣ Share: Αποθηκευτικός χώρος για την σχάρα της ψησταριά σας με ανακυκλώσιμα υλικά Για να αποθηκεύσετε την σχάρα της ψησταριά σας μετά από κάθε χρήση αφού βέβαια την έχετε καθαρίσει κάντε το εξής: ΥΛΙΚΑ  Κουτί από χαρτόνι ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Τοποθετήστε την σχάρα της ψησταριάς και κλείστε το κουτί. Με αυτό τον τρόπο αποτρέπεται να γεμίσει  σκόνη. Μπορείτε να βάψετε το κουτί σε ότι χρώμα θέλετε ή να το τυλίξτε με ταπετσαρία. ΚΗΠΟΣ Share: Τρόπος για να μην σβήνουν τα σπίρτα σας όταν έχει αέρα Πολλές φορές όταν χρησιμοποιούμε σπίρτα για να ανάψουμε την ψησταριά μας στον κήπο μας σβήνουν λόγο του αέρα. Σε περίπτωση που δεν έχετε αντιανεμικό αναπτήρα κάντε το εξής: ΥΛΙΚΑ Ένα μαχαίρι- ξυράφι για ταπετσαρίες Γάντια εργασίας Σπίρτα ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Φορέστε τα γάντια εργασίας σας. Στην συνέχεια με το μαχαίρι - ξυράφι για ταπετσαρίες φτιάξτε ξυσίματα επάνω στο σπίρτο σας. όπως βλέπετε στην παρακάτω φωτογραφία. Με αυτόν τον τρόπο τα σπίρτα σας θα διαρκέσουν περισσότερο χρόνο όταν έχει αέρα και δεν σβήνουν τόσο εύκολα. ΚΗΠΟΣ Share: Δείτε έναν εναλλακτικό τρόπο για τα πιατάκια για τις γλάστρες σας Πολλές φορές στο σπίτι σας ή στο κήπο σας σε διάφορα παρτέρια έχετε μικρά γλαστράκια. Ένα εύκολος τρόπος για να έχει ο κάθε γλαστράκι το πιατάκι του είναι ο εξής: ΥΛΙΚΑ Πλαστικά Καπάκια από βάζα Σπρέι χρώμα εφημερίδα ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Σε περίπτωση που έχετε πλαστικά παπάκια από  διάφορες συσκευασίες όπως για παράδειγμα καφέ κτλ. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για πιατάκια για γλαστράκια. Τοποθετήστε σε ένα φύλλο εφημερίδας το πλαστικό πιατάκι και από απόσταση περίπου 25 εκατοστών αρχίστε να βάφεται το καπάκι στο χρώμα που σας αρέσει με αυτόν τον τρόπο θα έχετε ένα πολύ όμορφο πιατάκι για την γλάστρα σας σε όποιο χρώμα θέλετε . Μπορείτε ακόμα να βάψετε και το γλαστράκι για να έχουν το ίδιο χρώμα ή μπορείτε να συνδυάσετε τα χρώματα που σας αρέσουν. ΚΗΠΟΣ Share: Οικολογικός τρόπος για φυσική γυαλάδα των φύλλων των λουλουδιών σας Υπάρχουν πολλά προϊόντα του εμπορίου που είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Υπάρχει ωστόσο και ένας τρόπος για να φτιάξετε το δικό σας γυαλιστικό φύλλων για τα λουλούδια σας με απλά φυσικά και οικολογικά υλικά που έχετε στο σπίτι σας.  Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι τα εξής: ΥΛΙΚΑ Σόδα Νερό Ελαιόλαδο ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Σε ένα δοχείο βάλτε ένα λίτρο νερό και στην συνέχεια 1/3  της κούπας μαγειρική σόδα και ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές. Στην συνέχεια προσθέστε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Ανακατέψτε καλά. Το μείγμα είναι έτοιμο. Στην συνέχεια βάλτε το μείγμα σας μέσα σε ένα ψεκαστηράκι και ψεκάστε τα φύλλα του φυτού σας. Εάν τα φύλλα είναι πολύ λερωμένα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα πανάκι με το το ψεκασμό για να περάσετε την επιφάνεια των φύλλων. Το πανάκι πρέπει να είναι στεγνό μαλακό και καθαρό.  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Την μέθοδο αυτή μην την χρησιμοποιήσετε σε φυτά που είναι για κατανάλωσή καθώς και για φυτά τα οποία έχουν χνουδωτά φύλλα ή τραχεία επιφάνεια.   ΚΗΠΟΣ Share: Τρόπος για να καθαρίσετε την σχάρα της ψησταριά ή του μπάρμπεκιου Ένα πολύ εύκολος και γρήγορος τρόπος με πολύ λίγα υλικά για να καθαρίσετε την σχάρα είναι ο εξής: ΥΛΙΚΑ Γάντια πυρίμαχα απορρυπαντικό πιάτων Σιδερόβουρτσα ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Όταν τελειώσετε το ψήσιμο του φαγητού σας στην σχάρα, βάλτε τα πυρίμαχα γάντια σας και στην συνέχεια τρίψτε την σχάρα με την σιδερόβουρτσά. Με αυτό τον τρόπο θα φύγουν πολύ πιο εύκολα τα υπολείμματα φαγητού που έχουν μείνει επάνω στην σχάρα. Στην συνέχεια μουλιάστε την σχάρα σας μέσα σε νερό με λίγο απορρυπαντικό πιάτων. Μετά από μια ώρα καθαρίστε κανονικά την σχάρα σας. ΚΗΠΟΣ Share: Αρχική σελίδα Next Post Εγγραφή σε: Αναρτήσεις ( Atom ) ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK Blogger templates Labels γλυκα ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΩΡΕΑΝ ΔΩΣΕ ΛΥΣΗ! ΕΞΥΠΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΖΩΔΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ ΚΗΠΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΙ ΛΕΚΕΔΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΠΑΝΙΟ ΟΜΟΡΦΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΣΠΙΤΙ συνταγεςγενικα ΦΑΓΗΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΕΣ ΨΑΡΕΜΑ ψηφοφορία EΞΥΠΝΑ TIPS generaltips slider TIPS TipsNow.gr 2014