easyandcheap.blogspot.gr - ΨΑΡΕΜΑ









Search Preview

TipsNow.gr

easyandcheap.blogspot.gr
"eykola kai fthina,ΤΙΠΣ ΝΟς,TIPS NOW, ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΦΘΗΝΑ,ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ,ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΙΠΣ "
.gr > easyandcheap.blogspot.gr

SEO audit: Content analysis

Language Error! No language localisation is found.
Title TipsNow.gr
Text / HTML ratio 8 %
Frame Excellent! The website does not use iFrame solutions.
Flash Excellent! The website does not have any flash contents.
Keywords cloud και το να για τα είναι με που την από του σε μας ψάρεμα θα η δόλωμα στην ψάρια στο
Keywords consistency
Keyword Content Title Description Headings
και 160
το 160
να 126
για 94
τα 90
είναι 86
Headings
H1 H2 H3 H4 H5 H6
0 4 28 0 0 0
Images We found 38 images on this web page.

SEO Keywords (Single)

Keyword Occurrence Density
και 160 8.00 %
το 160 8.00 %
να 126 6.30 %
για 94 4.70 %
τα 90 4.50 %
είναι 86 4.30 %
με 86 4.30 %
που 77 3.85 %
την 75 3.75 %
από 66 3.30 %
του 61 3.05 %
σε 53 2.65 %
μας 52 2.60 %
ψάρεμα 44 2.20 %
θα 41 2.05 %
η 35 1.75 %
δόλωμα 35 1.75 %
στην 34 1.70 %
ψάρια 33 1.65 %
στο 33 1.65 %

SEO Keywords (Two Word)

Keyword Occurrence Density
για να 31 1.55 %
για ψάρεμα 27 1.35 %
με το 22 1.10 %
και το 17 0.85 %
πρέπει να 17 0.85 %
τα ψάρια 16 0.80 %
του ψαριού 16 0.80 %
ΨΑΡΕΜΑ Share 16 0.80 %
από το 12 0.60 %
το δόλωμα 11 0.55 %
ψάρεμα με 10 0.50 %
από την 10 0.50 %
να είναι 10 0.50 %
θα δείτε 10 0.50 %
και την 9 0.45 %
και να 9 0.45 %
να μην 8 0.40 %
για την 8 0.40 %
το ψάρι 8 0.40 %
που θα 8 0.40 %

SEO Keywords (Three Word)

Keyword Occurrence Density Possible Spam
για ψάρεμα με 7 0.35 % No
Παρακάτω θα δείτε 6 0.30 % No
πρέπει να είναι 6 0.30 % No
τα αγκίστρια μας 6 0.30 % No
παραδοσιακό δόλωμα ΥΛΙΚΑ 6 0.30 % No
ΨΑΡΕΜΑ Share Πώς 6 0.30 % No
μέχρι να γίνει 5 0.25 % No
θα δείτε αναλυτικά 4 0.20 % No
που πρέπει να 4 0.20 % No
το μαχαίρι μας 4 0.20 % No
υλικά που θα 4 0.20 % No
με το δόλωμα 4 0.20 % No
για το ψάρεμα 4 0.20 % No
να γίνει μια 4 0.20 % No
Σε περίπτωση που 4 0.20 % No
ψάρεμα με κιούρτο 4 0.20 % No
να τα καθαρίσετε 3 0.15 % No
να βγάλουμε τα 3 0.15 % No
ΨΑΡΕΜΑ Share Τρόπος 3 0.15 % No
το δόλωμα αυτό 3 0.15 % No

SEO Keywords (Four Word)

Keyword Occurrence Density Possible Spam
Παρακάτω θα δείτε αναλυτικά 4 0.20 % No
μέχρι να γίνει μια 4 0.20 % No
για ψάρεμα με κιούρτο 3 0.15 % No
με το δόλωμα αυτό 3 0.15 % No
πρέπει να τονίσουμε ότι 3 0.15 % No
βίντεο youtube χρήστης madkeen2 3 0.15 % No
πηγή βίντεο youtube χρήστης 3 0.15 % No
υλικά που θα χρειαστείτε 3 0.15 % No
μεγιστοποιήσετε την ψαριά σας 3 0.15 % No
να γίνει μια μάζα 3 0.15 % No
ακολουθούν οι ψαράδες όταν 2 0.10 % No
για ψάρεμα με το 2 0.10 % No
ψάρεμα με το καλάμι 2 0.10 % No
το σφουγγάρι στο δόλωμα 2 0.10 % No
Υπάρχουν πάρα πολλά δολώματα 2 0.10 % No
θα δείτε ότι θα 2 0.10 % No
Με αυτό τον τρόπο 2 0.10 % No
από τόπο σε τόπο 2 0.10 % No
να ακολουθούν οι ψαράδες 2 0.10 % No
τα αγκίστρια μας στα 2 0.10 % No

Easyandcheap.blogspot.gr Spined HTML


TipsNow.gr TIPS NOW- TipsNow.gr ΤΙΠΣ ΝΟς - Έξυπνα tips -ΓΡΗΓΟΡΑ TIPS -ΚΟΛΠΑ -ΣΥΝΤΑΓΕΣ: ΨΑΡΕΜΑ ΑΡΧΙΚΗ TIPS ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΦΑΓΗΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΞΥΠΝΑ TIPS ΛΕΚΕΔΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑ ΨΑΡΕΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΕΣ ΓΕΝΙΚΑ TIPS ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ Τι πρέπει να προσέχουμε όταν ψαρεύουμε με μαλάγρα; Σε παλιότερο άρθρο είχαμε γράψει για τον τρόπο που φτιάχνουμε μια μαλάγρα. Η μαλάγρα γενικά γίνεται για να προσελκύσουμε τα ψάρια, και να επιστρέψουμε με μια πολύ καλή ψαριά. Σε προηγούμενο άρθρο μας είχαμε γράψει ότι όταν ψαρεύουμε με μαλάγρα πρέπει στο τέλος του ψαρέματος να την μαζεύουμε και να μην την αφήνουμε στην θάλασσα, στο φινάλε εμείς θα ξανά ψαρέψουμε στο αγαπημένο σημείο μας από την ακτή ή οι επόμενες γενιές μετά από εμάς. Όπως για παράδειγμα το παιδί σας. Eίναι καλό να προσέχουμε για να έχουμε. Ωστόσο εκτός από αυτά που είχαμε γράψει υπάρχει ένα μυστικό με τι ψάρεμα της μαλάγρας που είναι πολύ σημαντικό να ακολουθούν οι ψαράδες όταν χρησιμοποιούν μαλάγρα για ψάρεμα. ΥΛΙΚΑ Σακούλα χάρτινη Μαχαιράκι ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Όταν ψαρεύουμε με μαλάγρα αυτό που πρέπει να προσέξει κάθε ψαράς είναι ότι εάν πιάσει ψάρια με μαλάγρα πρέπει άμεσα να καθαρίσει τα ψάρια επι τόπου γιατί εάν τα αφήσει και τα καθαρίσει στο σπίτι του τα ψάρια θα βρωμάνε λόγω της μαλάγρας. Ειδικά εάν η μαλάγρα είναι πολύ ισχυρή. Είναι ένα μικρό μυστικό που πρέπει να ακολουθούν οι ψαράδες, όταν ψαρεύουν με μαλάγρα. Μην αφήσετε τα ψάρια ακαθάριστα πρέπει άμεσα να τα καθαρίσετε και όχι να τα καθαρίσετε μετά από ώρες. ΨΑΡΕΜΑ Share: Πώς καθαρίζουμε πολύ εύκολα τα ψάρια; Πήγατε για ψάρεμα ή αγοράσατε και ήρθε η ώρα να καθαρίσετε τα ψάρια σας; Είστε πρωτάρης στο καθάρισμα υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να καθαρίσετε τα ψάρια σας. Παρακάτω θα δείτε αναλυτικά τα υλικά και την διαδικασία. ΥΛΙΚΑ Εφημερίδες Σακούλα Μαχαίρι ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Στρώνουμε μια πλαστική σακούλα στο πάγκο της κουζίνας μας και από πάνω αρκετά φύλλα από εφημερίδες. Στην συνέχεια βάζουμε το ψάρι επάνω στην εφημερίδα με το κεφάλι του ψαριού προς το αριστερά μας στα πλάγια ακουμπισμένο. Στην συνέχεια με το μαχαίρι μας από την ουρά προς το κεφάλι και κρατώντας την ουρά με το αριστερό μας χέρι αρχίζουμε να ξύνουμε με το μαχαίρι προς το κεφάλι του ψαριού για να βγάλουμε τα λέπια του. με φορά όπως στην παρακάτω εικόνα. Θα δείτε ότι η αφή του ψαριού θα είναι διαφορετική μετά από το ξύσιμο του ψαριού, θα είναι πιο μαλακό. Κάνουμε το ίδιο και για την άλλη μεριά του ψαριού. Καθώς και για την κοιλιά του ψαριού. Πάντα από ουρά προς το κεφάλι για να βγάλουμε τα λέπια.  Τώρα είναι η ώρα να βγάλουμε τα βράγχια του ψαριού. Κρατάμε το ψάρι μας με το αριστερό χέρι μας και βάζουμε το μαχαίρι μας κάτω από το κενό που υπάρχει μεταξύ του κεφαλιού και του σώματος του ψαριού σε γωνία 45 μοιρών. Και στην συνέχεια κινούμε το μαχαίρι μας προς τα πάνω για να πάει σε γωνία περίπου 100 μοιρών. Εδώ θέλει λίγο προσοχή μόλις κάνουμε αυτή την κίνηση με τον αντίχειρα του δεξιού χεριού και ενώ είναι σε θέση το μαχαίρι μας όπως είπαμε παραπάνω πιέζουμε τα βράγχια και τραβάμε προς τα έξω θα δείτε ότι θα βγουν πολύ εύκολα. Με λιγα λόγια στο σημείο εκείνο έχουμε αντίχειρα - βράγχια-μαχαίρι. Προσοχή εδώ μην κοπείτε.  Στην συνέχεια είναι η ώρα να καθαρίσουμε την κοιλιά του ψαριού από τα εντόσθια. Κρατάμε το ψάρι με το αριστερό μας χέρι με την κοιλία του ψαριού προς τα πάνω για να κάνουμε την τομή στο ψάρι μας. Η τομή δεν πρέπει να είναι κάθετη αλλά πλάγια για να μην κόψουμε τα όργανα του ψαριού και χαλάσουμε το ψάρι μας. 'Οπως βλέπετε και στην παρακάτω εικόνα. Μόλις κάνουμε την τομή του ψαριού χρησιμοποιούμε το δεξί μας χέρι και βγάζουμε με το χέρι μας τα εντόσθια του ψαριού. Με τον δείκτη και τον αντίχειρα του δεξιού μας χεριού. Ξεπλένουμε το ψάρι και είναι έτοιμο για μαγείρεμα. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Από ψάρι σε ψάρι υπάρχει και ανάλογο καθάρισμα. Ο παραπάνω τρόπος είναι για τσιπούρες, λαβράκια, λυθρίνια, σπάρους, κέφαλους.  ΠΡΟΣΟΧΗ Υπάρχουν όμως και ψάρια που έχουν τελείως διαφορετικό τρόπο για να τα καθαρίσετε που θέλει πολύ προσοχή όπως οι δράκαινες και δεν σαν το συστήνουμε να το κάνετε μόνος σας αλλά να σας δείξει ένας πολύ έμπειρος ψαράς. ΨΑΡΕΜΑ Share: Ενισχυμένο κόλπο - δόλωμα για ψάρεμα με συρτή με κουταλάκι. Υπάρχει ένα κόλπο που πολύ σπάνια θα σας πούνε οι πολλοί παλιοί ψαράδες για το ψάρεμα με συρτή για  να μεγιστοποιήσετε την ψαριά σας.  Οι περισσότεροι από μας απλά δένουμε το κουταλάκι ακολουθώντας κάποιο βιβλίο ή παλιό ψαρά και ψαρεύουμε ωστόσο και το καλύτερο βιβλίο να πάρετε υπάρχουν μερικά μυστικά που δύσκολα τα μοιράζονται οι ψαράδες.  ΓΕΝΙΚΑ Η Συρτή είναι ειδικό εργαλείο και μέθοδος ψαρέματος που γίνεται "εν κινήσει" από μικρό μηχανοκίνητο σκάφος, λέμβο, με ταχύτητα περίπου 3-4 κόμβους. Αυτό το αλιευτικό εργαλείο και μέθοδος αλιείας περιλαμβάνεται στην ερασιτεχνική αλιεία. Συνεπώς πρώτιστα θα πρέπει τόσο αυτός που επιχειρεί, όσο και το σκάφος από το οποίο επιχειρείται αυτό το είδος ψαρέματος, να είναι εφοδιασμένοι με ερασιτεχνική άδεια αλιείας, ατομική και σκάφους αντίστοιχα.Απαραίτητες όμως προϋποθέσεις είναι αφενός μεν η καλή γνώση των ψαρότοπων, περιοχών μεγάλης διέλευσης ψαριών, αφετέρου η γνώση του λεγόμενου «παλμού» δηλαδή των κινήσεων που επιχειρούνται στο εργαλείο από έναν καλό τεχνίτη του είδους αυτού. Γεγονός είναι ότι ψάρια υπάρχουν σε όλα τα βάθη από την επιφάνεια μέχρι το βυθό. Κατά συνέπεια το εργαλείο αυτό χρησιμοποιείται για ψάρεμα στον αφρό ή στο μισό βάθος ή λίγο πιο πάνω από τον βυθό. Έτσι η συρτή διακρίνεται σε δύο κύριες κατηγορίες: συρτή αφρού και συρτή βυθού. Η φιλοσοφία της αλιευτικής αυτής μεθόδου βασίζεται ουσιαστικά στη παραπλάνηση των ψαριών και στη πρόκληση του κυνηγετικού ενστίκτου τους βλέποντας να διέρχεται πλησίον τους το δόλωμα το οποίο και θα προσπαθήσουν να το αρπάξουν, με συνέπεια ν΄ αγκιστρωθούν σ΄ αυτό. Έτσι στη συρτή βυθού δεν είναι καθόλου σπάνια η αλιεία συναγρίδας, στείρας και ροφού που θεωρούνται εξαιρετικά αρπακτικά ψάρια. πηγη wikipedia Παρακάτω θα δείτε αναλυτικά την διαδικασία και τα υλικά που θα χρειαστείτε για να ενισχύσετε το κουταλάκι σας και να μεγιστοποιήσετε την ψαριά σας. ΥΛΙΚΑ κουταλάκι γκρι σφουγγάρι  δοχείο με υγρό παχύρρευστο σπιτικό δόλωμα ή μαλάγρα  ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Κόβουμε το γκρι σφουγγάρι μας σε πολύ μικρούς κύβους με ένα ψαλίδι και με ανοίγουμε μια μικρή τρύπα στο κέντρο του κύβου και το τοποθετούμε στην σαλαγιά στο κουταλάκι μας. Το σφουγγάρι μας πρέπει να είναι κάτω από το κουταλάκι και πριν την σαλαγιά. Το σφουγγάρι δεν πρέπει να είναι πολύ μεγάλο για να μην χαλάσει την κίνηση από το κουταλάκι οπότε εδώ θέλει λίγο προσοχή. Φτιάχνουμε μαλάγρα (σε παλαιότερο άρθρο μας είχαμε γράψει για την μαλάγρα) ή φτιάχνετε κάποιο δικό σας παχύρρευστο δόλωμα που είναι ιδανικό για την περιοχή σας.  Βουτάμε το σφουγγάρι στο δόλωμα και ψαρεύουμε. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα βουτάμε το σφουγγάρι στο δόλωμα θα δείτε ότι θα μεγιστοποιήσετε την ψαριά σας!!! ΨΑΡΕΜΑ Share: Τρόπος για να γυρίσετε με γεμάτο τον κουβά ψάρια εποχής Υπάρχει ένα γνωμικό που λέει κάθε ψάρι στο καιρό του και ο κολιός τον Αύγουστο... αυτή η φράση ισχύει για κάθε είδους ψάρεμα. Είτε είναι με το καλάμι είτε με δίχτυα, είτε με καθετή με βάρκα τσαπαρί ή συρτή. Σε προηγούμενα άρθρα είχαμε γράψει αναλυτικά για τις συνθήκες που πρέπει να πάει κάποιος για ψάρεμα   ή σε άλλο άρθρο έιχαμε γράψει για τα καλύτερα δολώματα στην Ελλάδα. Αυτά ισχύουν, αλλά μην ξεχνάτε ότι για να γυρίσετε με ένα κουβά γεμάτο ψάρια θα πρέπει να ξέρετε και την κάθε εποχή για το κάθε ψάρι, εκτός από αυτά που σας είχαμε πει σε προηγούμενα άρθρα μας. Παρακάτω θα δείτε αναλυτικά για κάθε εποχή τα ψάρια που μπορούμε να ψαρεύουμε άνα μήνα. Αλλά μην ξεχνάτε και τις συνθήκες του καιρού και το δόλωμα.... ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ Κοκοβιοί, Κοκάλια, και σουπιές προς το τέλος Ιανουαρίου η ψαριά σας δεν θα είναι πολύ καλή από στεριά, τα ψάρια γενικά είναι στα βαθιά στις ξέρες. ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ Σουπιές, ξιφίες και τόνοι. Γενικά "Άμα φυσά Νοτιάς σουπια θα φας" όπως έλεγε και ένας παλιός ψαράς. ΜΑΡΤΙΟΣ Πέρκες, Γενικά αυτός ο μήνας πάντα έχει λίγα ψάρια ΑΠΡΙΛΙΟΣ Αφρόψαρα, γαλέοι, μουρμούρες, φρίσες, πέρκες θα φύγεις με γεμάτο κουβά ΜΑΙΟΣ Ο μήνας της γέννας, είναι ο μήνας που πλησιάζουν τα ψάρια στην στεριά για να γεννήσουν. Συνήθως υπάρχουν πολλοί σπάροι, πολλά πετρόψαρα και λυθρίνια ΙΟΥΝΙΟΣ Ο μήνας της τσιπούρας... η χαρά του ψαρά με καλάμι. Το μήνα αυτό θα βρεις ακόμη φαγκριά και σαρδέλες αρκέι να έχεις και καλό δόλωμα. ΙΟΥΛΙΟΣ Σφυρίδες, φαγκριά, στήρες και τσιπούρες. Γενικά αυτό το μήνα θα έχεις αφθονία από ψάρια, αρκεί να προσέχεις τα μελτέμια. ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ Κολιός, λυθρίνια,κοκάλια, γοφάρια. Πολύ καλός μήνας για ψάρεμα ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ Τσιπούρες, λαβράκια, Σπάροι  σε αφθονία. Ένας από τους καλούς μήνες για ψάρεμα ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ Τσιπούρες, λαβράκι, κέφαλοι,λυθρίνια, ζαργάνες και πολλά άλλα. Ο καλύτερος μήνας του χρόνου για ψάρεμα, ο μήνας που μεταναστεύουν τα περισσότερα ψάρια. ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ Τα ψάρια είναι στα βαθιά , σε αφθονία τα χταπόδια ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ λίγες γόπες, λίγη μαρίδα, πολλά καλαμάρια και χταπόδια. ΨΑΡΕΜΑ Share: Η Δύναμη της θάλασσας σε Μποφόρ ΓΕΝΙΚΑ ΘΑΛΑΣΣΑ Από την άποψη της Ναυτικής γεωγραφίας Θάλασσα καλείται η υγρή μάζα που καλύπτει τα 3/4 της επιφάνειας της Γης. Η τεράστια αυτή υγρή έκταση διακρίνεται σε επί μέρους εκτάσεις ανάλογα με τους χώρους που καταλαμβάνουν αυτές. Οι πολύ μεγάλες θαλάσσιες εκτάσεις ονομάζονται Ωκεανοί οι οποίοι και καταλαμβάνουν συνολική επιφάνεια 354 εκατομ. τετρ. χιλιόμετρα. Από πλευράς Μετεωρολογίας η θάλασσα διακρίνεται σε διάφορες κατηγορίες ανάλογα με τη κατάστασή της (κατάσταση θαλάσσης) π.χ. γαλήνια, ταραγμένη, κυματώδη κλπ. ΜΠΟΦΟΡ Η κλίμακα επινοήθηκε το 1806 από τον Ιρλανδό Ναύαρχο και υδρογράφο Φράνσις Μποφόρ (Francis Beaufort), προκειμένου να τυποποιηθεί η περιγραφή των καιρικών συνθηκών και να διευκολυνθεί η συνεννόηση των ναυτιλλομένων. Ο Μποφόρ ήταν επικεφαλής της υδρογραφικής υπηρεσίας του αγγλικού ναυτικού και επινόησε μια απλή κλίμακα δεκατριών βαθμών (0-12) για την εμπειρική μέτρηση των ανέμων, βασισμένη αρχικά στα αποτελέσματα που είχε ο άνεμος στα πανιά ενός αγγλικού πολεμικού πλοίου: από τον άνεμο που μόλις αρκούσε για την ώθησή του, έως «αυτόν που κανένα πανί δεν μπορεί να αντέξει». Η χρήση της κλίμακας είχε καθιερωθεί στα ημερολόγια των πλοίων κατά το 1830, ενώ υιοθετήθηκε σαν έγκυρη το 1835 από το πρώτο Διεθνές Μετεωρολογικό Συνέδριο των Βρυξελλών. Η κλίμακα Μποφόρ χρησιμοποιείται εκτεταμένα στα δελτία καιρού και τις μετεωρολογικές προγνώσεις.π Παρακάτω θα δούμε αναλυτικά σε έναν πίνακα την δύναμη σε μποφόρ, τον χαρακτηρισμό της θάλασσας καθώς και την μορφή και το ύψος των κυμάτων. ΨΑΡΕΜΑ slider Share: Ανεμολόγιο, οι σύγχρονες και οι δημοτικές ονομασίες των ανέμων ΓΕΝΙΚΑ Με τον όρο Ανεμολόγιο κυρίως εννοούμε αυτόν της πυξίδας εξ ου και ανεμολόγιο πυξίδας. Πρόκειται για χάρτινο δίσκο που αναπαριστά τον ορίζοντα, η περιφέρεια του οποίου υποδιαιρείται από 0° έως 360° (στην πράξη το σημείο 0° είναι το αυτό των 360°) και φέρει δύο διαμέτρους κάθετες από τις οποίες η μία δείχνει τη μεσημβρινή γραμμή με άκρα τα σημεία του ορίζοντα Β (Βορράς) και Ν (Νότος) και η άλλη τη γραμμή του πρώτου καθέτου με άκρα τα σημεία του ορίζοντα Α (Ανατολή) και Δ (Δύση). Έτσι ο δίσκος διαιρείται σε 4 τεταρτοκύκλια, προς 90 μοίρες έκαστο, το πρώτο Β-Α, το δεύτερο Ν-Α, το τρίτο Ν-Δ και το τέταρτο Β-Δ. Τα ανεμολόγια χρησιμεύουν εκτός του προσδιορισμού των ανέμων στη μέτρηση πλεύσεων, διοπτεύσεων, ραδιοδιοπτεύσεων, και του αζιμούθ. Το ανεμολόγιο απαντάται σήμερα στην πράξη σε δύο κατηγορίες το ανεμολόγιο πυξίδας (compass card), και είναι αυτό που φέρεται στις πυξίδες, και το ανεμολόγιο ναυτικού χάρτη (compass rose) που φέρεται τυπωμένο σε κάθε ναυτικό χάρτη. Ο δεύτερος φέρει επίσης σημείωση με την παρατηρούμενη απόκλιση της περιοχής του χάρτη, καθώς και την ετήσια μεταβολή της. π. Παρακάτω θα δείτε ένα πίνακα με τις δημοτικές και τις συγχρονες ονομασίες των ανέμων. ΨΑΡΕΜΑ Share: 5+1 παραδοσιακά Ελληνικά δολώματα για ψάρεμα με το καλάμι Υπάρχουν πάρα πολλά δολώματα που μπορεί κάποιος να φτιάξει. Υπάρχουν πολλές και διαφορετικές "συνταγές" που έχει ο κάθε ψαράς από τόπο σε τόπο και από περιοχή σε περιοχή. Είτε είναι επαγγελματίας ψαράς είτε είναι ερασιτέχνης. Παρακάτω θα δείτε πώς μπορούμε να κατασκευάσουμε τα πιο αποτελεσματικά Ελληνικά εύκολα δολώματα που χρησιμοποιούν οι πιο πολλοί ψαράδες. Δολώματα που χρησιμοποιούσαν οι πατεράδες μας και φέρνανε ψάρια στο σπίτι και χρησιμοποιούμε μέχρι και σήμερα. Πρώτο παραδοσιακό δόλωμα ΥΛΙΚΑ Φρυγανιά Λίγη κοπανιστή Μια κουταλιά λάδι ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Ανακατεύουμε  την φρυγανιά με την κοπανιστή και ρίχνουμε την μια κουταλιά λάδι. Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε το μείγμα μας μέχρι να γίνει μια ομοιογενής μάζα. Δολώνουμε τα αγκίστρια μας με το δόλωμα αυτό Δεύτερο παραδοσιακό δόλωμα ΥΛΙΚΑ ψωμί Τυρί φέτα ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Ανακατεύουμε το ψωμί με το τυρί μέχρι να γίνει μια μάζα και δολώνουμε με αυτό Τρίτο παραδοσιακό δόλωμα ΥΛΙΚΑ Ψωμί Θαλασσινό νερό ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Ζυμώνουμε το ψωμί με θαλασσινό νερό και δολώνουμε με αυτό τα αγκίστρια μας. Μπορεί μερικοί να θεωρούν ότι δεν είναι καλό δόλωμα. Άλλα για τους γνώστες τους είδους φέρνει άριστα αποτέλεσμα. Τέταρτο  παραδοσιακό δόλωμα ΥΛΙΚΑ Σαρδέλα ή Γαύρος ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ  Κόβουμε σε φιλετάκια την σαρδέλα ή τον γαύρο και δολώνουμε με το δόλωμα αυτό τα αγκίστρια μας. Είναι το λεγόμενο  Ψαροδόλι Πέμπτο παραδοσιακό δόλωμα ΥΛΙΚΑ Κονσέρβα από σκουμπρί Φρέσκο ψωμί ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Ανακατεύουμε το περιεχόμενο από την κονσέρβα με φρέσκο ψωμί μέχρι να γίνει μια μάζα δολώνουμε τα αγκίστρια μας με το δόλωμα αυτό Έκτο παραδοσιακό δόλωμα ΥΛΙΚΑ Αλεύρι Νερό ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Ανακατεύουμε αλεύρι με νερό μέχρι να γίνει μια μάζα. Δολώνουμε με το μείγμα αυτό. Είναι η λεγόμενη και αλοιφή που λένε οι ψαράδες ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Τα παραπάνω δολώματα είναι για ψάρια του γιαλού. Μπορείτε να πιάσετε κεφάλια, σπάρους, σαργούς, σάλπες, καθώς και τσιπούρες. ΨΑΡΕΜΑ Share: Τρόπος για να φτιάξετε την καλύτερη μαλάγρα για ψάρεμα Υπάρχουν πάρα πολύ τρόποι για να φτιάξετε μαλάγρα για ψάρεμα με απλά υλικά. Πολλοί ψαράδες ερασιτέχνες αλλά και επαγγελματίες χρησιμοποιούν διάφορα υλικά ανάλογα την περιοχή και τα ψάρια που θέλουν  να προσελκύσουν. Το να φτιάξει κάποιος μαλάγρα δεν είναι δύσκολη δουλειά. Το μυστικό για την καλύτερη μαλάγρα είναι να έχει πολύ έντονη μυρωδιά. Πολλοί χρησιμοποιούν σαρδέλες, ψωμιά, διάφορα ψάρια λιωμένα, ακόμα και αχινούς μύδια μέχρι και ντομάτες. Ωστόσο υπάρχει μια εύκολη συνταγή για μαλάγρα που θα σας φέρει πολλά θετικά αποτελέσματα στο ψάρεμα σας. Παρακάτω θα δείτε αναλυτικά τα υλικά καθώς και την διαδικασία για να την φτιάξετε και να ρίξετε την μαλάγρα ΥΛΙΚΑ Χαλασμένο τυρί φέτα 5- 6 Ρεγγοκέφαλα Άμμο θαλάσσης πανί Σπάγκος 2-3 μέτρα ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Λιώνουμε τα ρεγγοκέφαλα μαζί με το χαλασμένο τυρί μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα και στην συνέχεια ρίχνουμε άμμο θαλάσσης στο μείγμα μας και το ζυμώνουμε. Το κάνουμε μπάλα και το τοποθετούμε μέσα σε ένα πανί και το δένουμε πολύ καλά με σπάγκο. Κρατάμε την μια άκρη του σπάγκου και ρίχνουμε την μαλάγρα στο σημείο που θα ψαρέψουμε δένουμε τον σπαγκο σε ένα σημείο στην ακτή. Την μαλάγρα την τοποθετούμε πάντα 1-2 ώρες πριν το ψάρεμα. Μετά το ψάρεμα αφαιρούμε την μαλάγρα από την θάλασσα. Το σημαντικότερο όλων είναι να κρατάμε τον βυθό πάντα καθαρό.  ΨΑΡΕΜΑ slider Share: Ποιος είναι ο καλύτερος καιρός για ψάρεμα; Πρώτα από όλα πρέπει να τονίσουμε ότι εκτός από το καλό δόλωμα, το μέρος που ψαρεύουμε, την χρονική περίοδο, σημαντικότερο όλων είναι ο καιρός. Όταν έχει μπουνάτσα δεν κάνει για ψάρεμα γιατί τα ψάρια κινούνται νωχελικά και έχετε λιγότερες πιθανότητες να πιάσετε κάποιο καλό ψάρι. Όταν η θάλασσα είναι διαυγής και μπορείτε πολύ εύκολα να δείτε το βυθό πάλι δεν έχει καλό καιρό για ψάρεμα, γιατί σταματά και το κυνήγι μεταξύ των ψαριών και γενικά όλη η δραστηριότητα στον βυθό της θάλασσας. Μην ξεχνάτε ότι τα ψάρια δεν είναι χαζά, όταν ψαρεύουμε το στριφτάρι τα βαρίδια και κάθε εργαλείο που χρησιμοποιούμε, εάν τα νερά είναι διαυγή, τα ψάρια διακρίνουν ότι κάτι παράξενο φαίνεται και λόγω των αμυνών τους από την φύση τους το αντιλαμβάνονται σαν "στόμα που θα τους φάει" και απομακρύνονται. Έτσι λοιπόν καλό καιρό για ψάρεμα έχουμε όταν έχει αέρα τέτοιο που επικρατεί μια μέση θολούρα στο βυθό.  Έτσι λοιπόν εάν έχει τέτοιο καιρό και συνδυαστεί με την ανάλογη χρονική περίοδο (μήνας,ώρα)  καθώς και ένα καλό δόλωμα ανάλογα την περιοχή, εάν αυτά τα τρία συμπέσουν μαζί τότε η επιτυχία στο ψάρεμα θα είναι πολύ μεγάλη περίπου 70% . Θα μπορεί κάποιος να πιάσει 7 στα 10 ψάρια. Αυτές οι ευνοϊκές όμως μέρες των ψαράδων δεν είναι πολλές  στην διάρκεια ενός έτους. Δυστυχώς οι μέρες γκρίνιας είναι περισσότερες αλλά αυτό δεν πρέπει να μας σταματά, είτε επαγγελματίες είτε ερασιτέχνες ψαράδες. Με λίγα λόγια τα βασικά που πρέπει να συνδυαστούν με τις ιδανικές καιρικές συνθήκες είναι Ο καιρός Το δόλωμα Χρονική περίοδος ΨΑΡΕΜΑ Share: Μυστικά για το ψάρεμα με καλάμι Πρώτα από όλα πρέπει να τονίσουμε ότι οποιοσδήποτε γιαλός προσφέρεται για ψάρεμα με το καλάμι. Συνήθως τα καλύτερα μέρη είναι τα βράχια οι μικροί απόμερη μόλοι. Στα σημεία δηλαδή που η θάλασσα κρεμάει όπως λένε και οι ψαράδες. Εκεί δηλαδή που σκάει το κύμα. Πρέπει το μέρος να μην έχει πολύ θόρυβο. Το καλάμι που χρησιμοποιούμε να είναι 6 μέτρα, η απόσταση αυτή είναι σημαντική ειδικά για ψάρια όπως ο κέφαλος. Πάντα καθόμαστε αντίθετα από τον ήλιο η σκιά μας να μην είναι στην θάλασσα. Ο καιρός είναι πολύ σημαντικός όταν πηγαίνουμε για ψάρεμα. Ο ιδανικότερος καιρός είναι με λίγο κύμα,  Η αγορά είναι γεμάτη από καλάμια μπορείτε να βρείτε ένα καλό εξάμετρο καλάμι σε πολύ καλή τιμή. Θα πρέπει να είναι εύκαμπτο μεγάλης αντοχής και ελαφρύ. Τα υλικά που θα χρειαστούμε για το καλάμι μας είναι ΥΛΙΚΑ Πετονιά νούμερο 30 Πετονιά  νούμερο 20 Φελλός Μολυβάκι Στριφτάρι τριπλό Αγκίστρια νούμερο 9-10 ΔΙΑΔΙΚΑΣΊΑ Δένουμε την πετονιά στο καλάμι μας (μάνα) και τοποθετούμε τον φελλό. Χρησιμοποιούμε την πετονιά νούμερο 30. Το μάκρος όλης της  αρματωσιάς πρέπει να είναι 20 εκατοστά πιο κοντή από το καλάμι μας. Στην συνέχεια φτιάχνουμε δυο παράμαλλα (μήκος 8-10 εκατ) με την πετονιά νούμερο 20 και δένουμε τα αγκίστρια μας στα παράμαλλά  βάζουμε το μολυβάκι μας στην πετονιά μας όπως βλέπετε και στην παρακάτω εικόνα σε απόσταση από 5 εκατοστά από το τριπλό στριφτάρι. Δένουμε το στριφτάρι στην μάνα και στα παράμαλλα. Σε περίπτωση που δεν γνωρίζεται πως δένουμε αγκίστρια κλπ πατήστε εδώ. Η αρματωσιά μας είναι έτοιμη. Ένα πολύ σημαντικό είναι η τοποθέτηση του φελλού ρυθμίζουμε πάντα το φελλό με τέτοιο τρόπο που τα παράμαλλα να είναι 18 - 20 εκατοστά από το βυθό. Σημαντικό στο ψάρεμα είναι και το δόλωμα στον παρακάτω σύνδεσμο θα δείτε τα 11 καλύτερα δολώματα γενικά. ΨΑΡΕΜΑ Share: Τρόπος να διατηρείτε τα δολώματα σας ζωντανά για το ψάρεμα. Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε ζωντανά δολώματα στο ψάρεμα σας, υπάρχει ένας τρόπος για να διατηρηθεί περισσότερο χρόνο. Το χειμώνα δεν υπάρχει πρόβλημα μπορούν να αντέξουν στο κουτάκι που σας τα δίνουν . Ωστόσο όταν ο καιρός είναι ζεστός δεν αντέχουν και χαλάει το δόλωμα. Ένας πολύ εύκολος τρόπος για να κρατήσετε τα δολώματα σας ζωντανά είναι ο παρακάτω. Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι τα εξής; ΥΛΙΚΑ Ψυγείο από φελιζόλ τετράγωνο αλουμινένιο ταψάκι τετράγωνο Πάγοκυψέλες ή Πάγο αλουμινόχαρτο σχάρα ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Μέσα στο ψυγείο από φελιζόλ βάζουμε στον πάτο του τον πάγο ή 2 παγοκυψέλες, Στη συνέχεια στο πάνω μέρος τοποθετούμε την σχάρα.  Στην συνέχεια πάνω στην σχάρα τοποθετούμε το αλουμινένιο ταψάκι με το δόλωμα μας και το σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο. Κλείνουμε το ψυγείο με το καπάκι του. Με αυτό τον τρόπο το ζωντανό σας δόλωμα κρατάει περισσότερη ώρα και είναι αποτελεσματικότερο σε κάθε χρήση του. ΨΑΡΕΜΑ Share: Τα καλύτερα 11 φυσικά δολώματα για ψάρεμα στην Ελλάδα ΓΕΝΙΚΑ Το ψάρεμα είναι μια πανάρχαια και παγκόσμια πρακτική με ποικιλία τεχνικών και παραδόσεων που έχουν μεταμορφωθεί εν μέρει από τα σύγχρονα τεχνολογικά επιτεύγματα. Εκτός από το ότι παρέχει μια σημαντική, σε ποιότητα και σε ποσότητα, πηγή τροφής και θέσεις εργασίας, η σύγχρονη αλιεία αποτελεί επίσης μορφή ψυχαγωγίας (η ερασιτεχνική αλιεία), αλλά και επαγγελματικό σπορ. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του FAO ο συνολικός αριθμός των αλιέων (μαζί μ' αυτούς που ασχολούνται με τις ιχθυοκαλλιέργειες) ανέρχεται παγκοσμίως σε περίπου 38.000.000 ανθρώπους. Αν μάλιστα προσθέσουμε και τους εργαζόμενους άμεσα ή έμμεσα συνολικά στη βιομηχανία αλιευμάτων ο αριθμός αυτών των ανθρώπων ανέρχεται πλέον στα 200.000.000 παγκοσμίως.π. Ωστόσο σε κάθε περίπτωση πρέπει να έχεις το σωστό δόλωμα για να ψαρέψεις. Σε κάθε δόλωμα η απόδοση του αλλάζει από τόπο σε τόπο. Για παράδειγμα άλλο δόλωμα αποδίδει  καλύτερα στον Κορινθιακό κόλπο σε σχέση με ένα άλλο από την παρακάτω λίστα. Άλλο δόλωμα στον Ευβοϊκό και στον Σαρωνικό. Όσο και να φαίνεται περίεργο ακόμα και τα ψάρια σε κάθε μέρος έχουν κάποιες διατροφικές συνήθειες. Με λίγα λόγια υπάρχει μια ωραία φράση στην περίπτωση αυτή τέτοια δολώματα βγάζει ο βυθός τέτοια τρώνε. Αναφερόμαστε πάντα σε προτιμήσεις των ψαριών γιατί όταν το ψάρι πεινάει μουντάρει ακόμα και σε ένα κομμάτι ψωμί. Με λίγα λόγια παρακάτω θα δείτε μια λίστα με τα καλύτερα 11 δολώματα στην Ελλάδα με σειρά αποδοτικότητας σύμφωνα πάντα με τον γενικότερο κανόνα και την εμπειρία των ψαράδων.  1. Καραβιδάκι κόκκινο ζωντανό 2. Καραβιδάκι μαύρο ή ξανθό ζωντανό 3. Καρτσίνια ή κιρτσίνια 4. Σκουλήκι Χαλκίδας (τσουτσούνι) 5. Σκουλήκι κόκκινο Θεσσαλονίκης 6. Γαρίδα, ζωντανή, φρέσκια ή κατεψυγμένη 7. Σωλήνα 8.Μύδια 9. Καλαμάρι ή σουπιά 10. Αγγούρι της θάλασσας 11. Ψαροδόλι. Γαύρος, σαρδέλα, σαφρίδι κ.λ.π. Ο γενικότερος κανόνας πάντως όταν πάτε σε μια περιοχή για ψάρεμα δείτε τι βγάζει ο βυθός  και δολώστε αντίστοιχα. Το μέρος είναι το πιο σημαντικό.  ΨΑΡΕΜΑ Share: Πώς ξεχωρίζουμε τα φρέσκα από τα μπαγιάτικα ψάρια; Για να καταλάβει κάποιος και να ξεχωρίζει τα φρέσκα ψάρια από τα μπαγιάτικα κάνει το εξης: ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Το ψάρι όταν είναι φρέσκο μυρίζει θάλασσα ωστόσο πολλά μαγαζία χρησιμοποιούν παγομηχανές οι οποίες ως πρώτη ύλη έχουν το θαλασσινό νερό. Αυτό μπορεί να επηρεάσει την μυρωδιά και να μην καταλάβει ένας μη έμπειρος την διαφορά μπαγιάτικου με φρέσκου. Οπότε μην βασίζεστε μόνο στα λεγόμενα ότι μυρίζει θάλασσα. Πολλοί λένε ότι το σώμα τους είναι σκληρό αλλά και πάλι αυτό δεν είναι απόλυτο γιατί υπάρχουν πολλά είδη ψαριών που έχουν τόσο μαλακό σώμα όπως για παράδειγμα  τα μικρά μπακαλιαράκια που ακόμα και κατά το σήκωμα των διχτυών μπορεί και να αποκεφαλίσουν επιτόπου, χάνοντας την αρχική τους αξία σε πώληση. Άλλοι λένε ότι να κοιτάτε το μάτι του ψαριού να γυαλίζει κλπ. Ωστόσο και αυτό δεν είναι τόσο σταθερό κριτήριο για να καταλάβει κάποιος εάν το ψάρι είναι φρέσκο. Ακόμα και στο μάτι του ψαριού υπάρχουν τεχνάσματα να φαίνεται σαν φρέσκο.... Μια πιο σταθερή λύση για να δείτε εάν το ψάρι είναι φρέσκο είναι τα βράγχια του ψαριού. Είναι σταθερότερο κριτήριο από τα άλλα. Τα βράγχια του πρέπει να είναι σκούρα κόκκινα ή ροζ. Εάν δείτε ψάρι με καφετιά βράγχια μη το πάρετε. Το καφετί χρώμα σε βράχια ψαριού σημαίνει μπαγιάτικο. ΨΑΡΕΜΑ Share: Πώς ψαρεύουμε με κιούρτο; για να φτιάξεις πεταχτάρι εδώ Το ψάρεμα με κιούρτο είναι διαδεδομένο πολύ στην χώρα μας, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες. Η διαδικασία για ψάρεμα με κιούρτο είτε από την ακτή είτε σε πιο βαθιά νερά που έχετε πρόσβαση με την βάρκα σας είναι πολύ απλή τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι τα εξής: ΥΛΙΚΑ Κιούρτος 2 Σχοινιά Κάλτσα (από γυναικείο καλσόν) δόλωμα Φύκια Μια μεγάλη πέτρα ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Στο πάνω μέρος του κιούρτου δένουμε ένα σκοινί και στην άλλη άκρη του ένα μπουκάλι  για να βλέπουμε που ρίξαμε τον κιούρτο ανάλογα το βάθος τοποθετούμε και το αντίστοιχο σκοινί σε μήκος. Στην συνέχεια με το δεύτερο σκοινί δένουμε την μια άκρη στον κιούρτο και την άλλη σε μια πέτρα όχι πολύ μεγάλη και βαριά ούτε πολύ μικρή. Σε περίπτωση που το μέρος που θα ρίξετε τον κιούρτο δεν έχει πολύ αέρα ή δυνατά ρεύματα για παράδειγμα κοντά σε μια ακτή μπορείτε να μην βάλετε το δεύτερο σκοινί και την πέτρα. Σε μια κάλτσα (από γυναικείο καλτσόν) βάζετε το δόλωμα μέσα. Το δόλωμα μπορεί να είναι από σαρδέλες, γαρίδες, ψωμί και πολλά πολλά άλλα. Αφού βάλετε το δόλωμα πατήστε το με το παπούτσι σας έτσι ώστε να φύγει όλος ο αέρας ή βάλτε μέσα ένα βαρίδι. Βάλτε το μέσα στον κιούρτο. Το ρίχνουμε στην θάλασσα προσεκτικά και το αφήνουμε για αρκετό χρόνο. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Τα φύκια μπορείτε να τα τοποθετήσετε γύρω από τον κιούρτο για κάλυψη. Εάν ο κιούρτος είναι καινούριος μεταλλικός  και γυαλίζει πολλοί ψαράδες κάνουν το εξής: τον θάβουν μέσα στο χώμα για  αρκετό διάστημα για να σκουριάσει. Και μετά το χρησιμοποιούν για ψάρεμα. ΨΑΡΕΜΑ Share: Πώς ρίχνουμε πεζόβολο; για ψάρεμα με κιούρτο εδώ Υπάρχουν πολλών ειδών τύποι διχτυών ένα από αυτά είναι και το πεζόβολο. Το πεζόβολο είναι ένα δίχτυ κυκλικό το οποίο στην περίμετρο του κύκλου έχει μια σειρά από βαρίδια.Υπάρχει σε διάφορα μεγέθη ανάλογα την χρήση που θέλετε και την εμπειρία σας. Στο πεζόβολο υπάρχει και ένα σκοινί που υπάρχει στην μέση του κυκλικού διχτυού. Από εκεί γίνετε το σήκωμα του διχτυού. Με αυτό τον τρόπο κυκλώνει, σχηματίζει ένα σταφύλι το δίχτυ και κυκλώνει τα ψάρια. Σε πολλές χώρες αυτό το είδους ψάρεμα απαγορεύετε για αυτό πριν το χρησιμοποιήσετε για ψάρεμα. Ενημερωθείτε από τις κατά τόπους αρχές σας. Στα παρακάτω βίντεο που ακολουθούν θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες στον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να πετάξουμε το πεζόβολο. Η διαδικασία είναι σχετικά εύκολη αλλά θα χρειαστείτε αρκετή εξάσκηση για να μάθετε τον τρόπο ρίψης ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Για να μάθετε την διαδικασία ρίψης του πεζόβολου δείτε τα παρακάτω βίντεο. Στην παρακάτω λίστα αναπαραγωγής που ακολουθεί θα βρείτε πάνω από 200 βίντεο για να μάθετε όλες τις λεπτομέρειες για την χρήση του, τον τρόπο ρίψης του, το αποτέλεσμα του, τα δολώματα που ρίχνουμε πριν και πολλές πολλές τεχνικές λεπτομέρειες. γιαν να δείτε την λίστα μπείτε εδώ ΨΑΡΕΜΑ Share: Ποια είναι τα ευκολότερα δολώματα για το ψάρεμα και πώς τα φτιάχνουμε; για ψάρεμα με κιούρτο εδώ  Υπάρχουν πάρα πολλά δολώματα για ψάρεμα που κυκλοφορούν στην αγορά αλλά και δολώματα που μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας. Ωστόσο τα κλασικότερα και πιο εύκολα δολώματα είναι η γαρίδα, η σαρδέλα, η ζύμη. Ωστόσο πρέπει να τονίσουμε ότι υπάρχουν πάρα πολλά δολώματα ακόμα για ψάρεμα που μπορείτε να βρείτε στην αγορά ή να φτιάξετε. α) ΔΟΛΩΜΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΑ ΥΛΙΚΑ Γαρίδες κατεψυγμένες Αλάτι Μερικά φύλλα εφημερίδας ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Καθαρίζουμε τις γαρίδες βγάζουμε όλο το κέλυφος και τα πόδια μέχρι να μείνει μόνο το εσωτερικό της στην συνέχεια τις στρώνουμε επάνω σε μια εφημερίδα και ρίχνουμε πολύ αλάτι για να σφίξουν. Τις αφήνουμε για ένα βράδυ σε χώρο που αερίζετε, εάν τις αφήσετε σε εξωτερικό χώρο βάλτε από πάνω ένα τούλι. Το δόλωμα είναι έτοιμο για χρήση. Σε περίπτωση που θέλετε να το χρησιμοποιήσετε και άλλες φορές το δόλωμα λόγω μεγάλης ποσότητας που φτιάξατε τοποθετείστε το σε ένα μπολ που σφραγίζει καλά και βάλτε το στην κατάψυξη. β) ΔΟΛΩΜΑ ΜΕ ΣΑΡΔΕΛΑ ΥΛΙΚΑ Φρέσκες Σαρδέλες ή σαρδέλες ημερών ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Στο παρακάτω βίντεο από το youtube του χρήστη ThalassaMedia μπορείτε να δείτε τον τρόπο που δολώνουμε την σαρδέλα. γ) ΔΟΛΩΜΑ ΖΥΜΗ Τα υλικά και η διαδικασία για να φτιάξετε την ζύμη παρουσιάζονται αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο του χρήστη /nolisakrites65  ΨΑΡΕΜΑ Share: Πώς αφαιρούμε τις μυρωδιές των χεριών μετά το ψάρεμα; εδώ για  πεταχτάρι Πολλές φορές μετά το ψάρεμα λόγω των ψαροτροφών, των δολωμάτων και των ψαριών που πιάνουμε κατά την διάρκεια του ψαρέματος. Τα χέρια μας μυρίζουν, ένας τρόπος για να αφαιρέσουμε τις μυρωδιές αυτές κατά το πλύσιμο είναι η εξής διαδικασία. ΥΛΙΚΑ Ελαιόλαδο Ξύδι Υγρό κρεμοσάπουνο ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Ρίχνουμε στα χέρια μας λίγο ελαιόλαδο και ξύδι. Τρίβουμε λίγο τα χέρια μας και στην συνέχεια  ρίχνουμε το κρεμοσάπουνο τρίβουμε καλά και ξεπλένουμε τα χέρια μας. Οι μυρωδιές δεν θα υπάρχουν σε περίπτωση που δεν αφαιρέθηκε όλη, τότε επαναλαμβάνουμε την διαδικασία. ΨΑΡΕΜΑ Share: Πώς φτιάχνουμε ένα πεταχτάρι για ψάρεμα; Το να αγοράσεις ένα έτοιμο πεταχτάρι είναι φτηνό αλλά τι κάνεις εάν σου χαλάσουν τα αγκίστρια ή τα παράμαλλα στο πεταχτάρι σου; Το πετάς; όχι βέβαια μπορείς να το φτιάξεις από την αρχή. ΥΛΙΚΑ πετονιά περίπου 50+ μέτρα 3 αγκίστρια 1 βαρίδι 3 στριφτάρια τριπλά 1 καρούλι Στην παρακάτω εικόνα βλέπουμε ένα ολοκληρωμένο πεταχτάρι και θα σας πούμε πως να το κατασκευάσετε βήμα προς βήμα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να φτιάξουμε ένα πεταχτάρι εδώ θα σας δείξουμε τον πιο εύκολο τρόπο. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Για αρχή κόβουμε 3 παράμαλλα στο ίδιο μήκος  περίπου 20 εκ. στην συνέχεια δένουμε τα 3 αγκίστρια στα 3 παράμαλλα που έχουμε  είναι πολύ εύκολο στο παρακάτω βίντεο βλέπουμε έναν τρόπο πως να δένουμε απλά αγκίστρια Αφού έχουμε τοποθετήσει τα αγκίστρια μας στα παράμαλλα κόβουμε ακόμα 3 κομμάτια από την πετονιά μας  λίγο μεγαλύτερα από τα παράμαλλα έτσι ώστε όταν ολοκληρώσουμε το πεταχτάρι μας τα στριφτάρια να μην μπλέκονται με τα αγκίστρια των παράμαλλων και με το βαρίδι. Στο παρακάτω βίντεο βλέπουμε πως δένουμε πετονιά σε στριφτάρι (είναι ο ίδιος τρόπος με το παρακάτω αγκίστρι). πηγή βίντεο: youtube χρήστης madkeen2 πηγή βίντεο: youtube χρήστης madkeen2 Τοποθετούμε τέλος το βαρίδι μας και το πεταχτάρι μας είναι έτοιμο για να δέσουμε το βαρίδι στην πετονιά μας κάνουμε το εξής. πηγή βίντεο: youtube χρήστης madkeen2 ΨΑΡΕΜΑ Share: Αρχική σελίδα Next Post Εγγραφή σε: Αναρτήσεις ( Atom ) ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK Blogger templates Labels γλυκα ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΩΡΕΑΝ ΔΩΣΕ ΛΥΣΗ! ΕΞΥΠΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΖΩΔΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ ΚΗΠΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΙ ΛΕΚΕΔΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΠΑΝΙΟ ΟΜΟΡΦΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΣΠΙΤΙ συνταγεςγενικα ΦΑΓΗΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΕΣ ΨΑΡΕΜΑ ψηφοφορία EΞΥΠΝΑ TIPS generaltips slider TIPS TipsNow.gr 2014